8.12.2016

Joulukuun jäsenilta

Joulukuun jäseniltaa vietettiin ke 7.12.2016 Turun AMK:n tiloissa, Sepänkatu 1 Turku, klo 18:00 alkaen.

Käytiin läpi TK-TSLK 2016 haastekisan tulokset. Haastekisan aiheena oli "Vesi" ja tuomaroinnin olivat hoitaneet Nuoret valokuvaajat (nvk). Heidän edustajansa Viivi Sihvonen oli estynyt saapumasta paikalle joten TSLK:n puheenjohtaja Pasi Relanto kävi läpi kisan tulokset ja esitteli palkitut kuvat.

TK-TSLK 2016 haastekisan vedossarjan voitto niin kuin digisarjan voittokin tulivat TSLK:lle. Vedossarjan voitti Pasi Relanto ja digisarjan Kari Westerholm. Kisan kokonaisvoitto tuli myös TSLK:lle pistein 29-13.

Viivi Sihvonen oli hoitanut myös joulukuun Salakamman tuomaroinnin jossa aiheena oli "Yötaivas". Kisan voitti Risto Raunio revontulikuvallaan. Yleisö äänesti joulukuun Printtikisan voittajaksi Matti J. Niemen karhukuvan.

Vuoden 2016 Salakampamestari on Jaana Kotamäki ja Printtimestari Anto Raali.

O N N E A  voittajille!

TOP10 kuvaillassa jäsenet esittivät omaa kuvatuotantoaan. Oli mukava nähdä ja kuulla, että uusiakin jäseniä tulee hyvän harrastuksen pariin joten saamme jatkossakin nähdä hyviä kuvia!

TK-TSLK digisarjan palkitut

TK-TSLK vedossarjan palkitut

Salakamman palkitut

Printtikisan palkitut

Jäsenillat

 

Yhdistyksen jäseniltoja vietämme kerran kuussa pääsääntöisesti Turun Ammattikorkeakoulun tiloissa, Sepänkatu 1, Turku, alkaen kello 18.

TK-TSLK digisarjan voittaja: Medusa. Kari Westerholm (TSLK)

Salakampa

 

Jokaisessa jäsenillassa käydään leikkimielinen, mutta silti kovatasoinen kuvakilpailu etukäteen nimetyllä aiheella. Kisan tuomarina toimii

yleensä illan esiintyjä.

Printtikisa

 

Printtikisa on yhdistyksen jäsenilloissa vedoksista järjestettävä valokuvakilpailu. Voittajakuva ratkaistaan yleisöäänestyksen perusteella. Kilpailuun saa osallistua vain luontokuvilla.

Retket

 

Yhdistys järjestää jäsenretkiä. Hallituksen retkivastaavana toimii Jaana Kotamäki.

TK-TSLK vedossarjan voittaja: Pylväät. Pasi Relanto (TSLK)

Joulukuun Salakamman voittaja: Risto Raunio

Joulukuun Printtikisan voittaja: Matti J. Niemi - Metsän valtias

18.11.2016

Vaalikokous ja jäsenilta

Turun Seudun Luonnonvalokuvaajat ry:n virallinen vaalikokous ja marraskuun jäsenilta vietettiin torstaina 17.11.2016 klo 18:00 alkaen Turun AMK:n tiloissa Sepänkatu 1, Turku.

Seuran puheenjohtaja Pasi Relanto avasi kokouksen ja vaalikokouksen puheenjohtajaksi valittiin Jaakko Ruola. TSLK:n hallituskokoonpanoon ei tullut muutoksia. Puheenjohtajana jatkaa Pasi Relanto ja hallituksen erovuoroisten tilalle ei valittu uusia jäseniä joten hallitus jatkaa vanhalla kokoonpanolla vuonna 2017.

Jäsenillassa esiintyjänä oli Kari Auvinen. Kari kertoi valokuvauksestaan ja varsinkin  vedosten tekemisestä upeiden panoraamaprinttien kera jotka hän myös itse tulostaa. Upeat mallitulosteet olivat pääosin Huippuvuorilta. Kuvauksia tehdessään Kari suunnittelee jo kuvan vedostamista. Saimme hyvää opastusta ja oivallisia vinkkejä hyvien tulosteiden tekoon. Toivottavasti näistä pystyisi jotain saamaan omaan tulosteeseen!

Kari hoiti myös Salakamman tuomaroinnin. Marraskuun aiheena oli "Heijastus" ja voittajaksi Kari valitsi Risto Raunion kuvan saksinokista. Kuvaajia oli kisassa mukana 14 ja kuvia 27.

Vedoksiakin oli nyt mukana kiitettävästi joista yleisö äänesti voittajakuviksi samalla äänimäärällä Paula Piekkalan apollokuvan ja Anto Raalin kuvan ahokylmänkukasta.

Salakamman palkitut

Printtikisan palkitut

Printtikisan jaettu 1. tila: Apollo, Paula Piekkala

Printtikisan jaettu 1. tila: Ahokylmänkukka, Anto Raali

Salakamman voittaja: Saksinokat, Risto Raunio

27.10.2016

Lokakuun jäseniltaa

vietettiin perinteisesti Turun AMK:n tiloissa Sepänkadulla keskiviikkona 26.10.2016 klo 18:00 alkaen. Esiintyjänä oli Kirsi MacKenzie.

Puheenjohtaja Pasi Relanto avasi tilaisuuden ja toivotti esiintyjän ja jäsenistön tervetulleeksi jäseniltaan. Puheenjohtaja huomioi myös jäsenistön kilpailuissa menestyneitä joista Jaana Kotamäki, Jari Hakala ja Olli Kotilainen palkittiin VLK 2016 kisassa ja Anto Raali sai 8th Finland International Digital Circuit -näyttelyn Helsinki Salonissa NFFF (Nordic Society Photography) pronsimitalin.

Kirsi piti erittäin hyvän, innostuneen ja innostavan esityksen siitä miten hän on yleensä tullut valokuvauksen pariin ja miten hän on löytänyt oman tyylinsä kuvata.

Pohjolan maisemat, kalliot ja kivet ovat etusijalla. Kirsi pyrkii käyttämään erilaisia visuaalisia elementtejä: muotoja, värejä, liikettä ja linjoja. Korostan kuvissani kolmiulotteisuutta ja syvyyttä ja käytän kuvissani usein hyvinkin pitkiä suljinaikoja jopa   4 - 5 minuutin valotusaikoja Kirsi kertoi. Pitkiin suljinaikoihin pääsemiseksi myös erilaiset suotimet ovat käytössä. Kirsin kuvat tulevat valmiiksi jo kuvaushetkellä. Kuvien jälkikäsittely on hyvin minimaalista.

Saimme hyvästä opastuksesta ja esityksestä itsellemmekin taas paljon pohdittavaa ja hyviä vinkkejä kuvausreissuillemme.

Salakamman tuomarina Kirsi valitsi voittajakuvaksi Jaana Kotamäen "heilautuskuvan". Aiheena oli "Ruska". Kisassa oli mukana 21 kuvaa 12 kuvaajalta.

Printtikisassa ykköseksi yleisö äänesti Anto Raalin vedoksen.

Salakamman palkitut

Printtikisan palkitut

Muistutus TK-TSLK haastekisasta. Säännöt

Salakamman voittaja: Jaana Kotamäki

Printtikisan voittaja: Anto Raali

20.9.2016

Syyskauden ensimmäinen jäsenilta

 

Syyskuun jäseniltaa vietettiin maanantaina 19.9.2016 klo 18:00 alkaen Turun AMK:n tiloissa Sepänkatu 1, Turku.

TSLK:n puheenjohtaja Pasi Relanto avasi tilaisuuden ja toivotti illan esiintyjän, Jouko Högmanderin ja yleisön tervetulleeksi syyskauden ensimmäiseen jäseniltaan.

Jouko kertoi esityksessään Saaristomeren kansallispuistosta ja sen luonnosta ja mm. merikotkien suojelutyöstä. Paljon hän on omien sanojensa mukaan saanut liikkua saristossa ja olla luonnon kanssa tekemisissä. Vaaran paikkojakin on ollut, kun huonot kelit ovat yllättäneet ja rajavartiolaitoksen pelastajiakin on tarvittu. Kerran piti venekin jättää tavaroineen yksin myrskyn keskelle, mutta se oli kuitenkin seuraavana päivänä saatu pelastettua kaikkine kameravarustuksineen.

 

Esitystään Jouko höysti upeilla "reissukuvillaan". Jouko totesi kuvistaan, että niissä pitää näkyä horisontti ja ihmisenkin pitäisi olla luontokuvissa jotekin taustalla mukana.

Jouko oli myös Salakamman tuomarina ja hän valitsi syyskuun voittajakuvaksi Anto Raalin yöllä kuvaaman kuvan Jurmon kappelista. Aiheena syyskuun kisassa oli "Hiljaisuus". Kisassa oli mukana 10 kuvaajaa ja kuvia 19.

Printtikisan ykköspaikalle yleisö äänesti kaksi kuvaa samalla pistemäärällä. Nämä olivat myös Anton kuvia. Purjevene ulapalla ja metsäkurjenpolvi.

Salakamman palkitut

Printtikisan palkitut

Syyskuun Salakamman voittaja. Kuva: Anto Raali

Printtikisan ykkönen. Kuva: Anto Raali

18.5.2016

 

Jäsenilta 18.5.2016

 

Toukokuun jäseniltaa vietettiin Scandinavian Outdoorin tiloissa Teollisuuskadulla keskiviikkona 18.5. klo 18:00 alkaen.

 

TSLK:n puheenjohtaja Pasi Relanto avasi tilaisuuden ja Scandinavian Outdoorin toimitusjohtaja Ari Linkolehto toivotti kaikki tervetulleeksi heidän tiloihin. Kiitos Arille että saimme käyttää liikkeen tiloja jäsenillan viettoon.

 

Illan esiintyjänä oli TSLK:n hallituksen jäsen Kaisa Lappalainen. Kaisa kertoi hyvien kuvien kera mielenkiintoisella tavalla valokuvausharrastuksestaan ihan sen alkutaipaleilta alkaen tähän päivään. Aika rohkeasti hän on Afrikan petojen joukossa liikkunut ja kuvausmatkatkoille ulkomaillekin hän on lähtenyt jopa melkein samalta istumalta kun matkasta oli kaverin kanssa sovittu.

 

Kaisa oli myös Salakamman tuomari ja hän valitsi Jaana Kotamäen peurakuvan voittajaksi kilpailussa jossa aiheena oli "Nisäkäs".

 

Printtikisan voittajaksi yleisö äänesti Olli Kotilaisen kaakkurikuvan.

 

Sakakamman palkitut

Printtikisan palkitut

 

Toukokuun Salakamman voittajakuva: Jaana Kotamäki

Toukokuun Printtikisan voittajakuva: Olli Kotilainen

15.4.2016

 

Vuosikokous ja jäsenilta

 

TSLK:n vuosikokous ja jäsenilta vietettiin Turun AMK:n tiloissa Sepänkatu 1, Turku

14.4.2016 klo 18:00 alkaen.

 

Seuran puheenjohtaja Pasi Relanto avasi tilaisuuden ja toivotti illan esiintyjän ja jäsenistön  tervetulleeksi vuosikokoukseen ja jäseniltaan. Vuosikokouksen puheenjohtajaksi valittiin Juhani Piekkala. Vuosikokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat.

 

Jäsenillassa esiintyjänä oli Ana Schorin. Anan kuvaesitys oli Salon seudun luonnosta jossa hän kertoi kuvaamisestaan, kuvista ja kuvien taustoista. Ana kertoi että luonnossa ja metsässä olo rauhoittaa ja yöllisiä taivaskuvia ei voita mikään!

 

Ana oli myös Salakampa -tuomari, jossa aiheena oli "Vihreä". Vottajakuvaksi hän valitsi Jaana Kotamäen leväkuvan.

 

Printtikisan voittajaksi yleisö äänesti Pasi Relannon kalliomaiseman.

 

Salakamman palkitut

Printtikisan palkitut

Huhtikuun Salakamman voittaja: Jaana Kotamäki

Huhtikuun Printtikisan voittaja: Pasi Relanto

16.3.2016

 

Maaliskuun jäsenilta 15.3.

 

Maaliskuun jäseniltaa vietettiin tuttuun tapaan Turun AMK:n tiloissa Sepänkatu 1, Turku 15.3. klo 18:00 alkaen.

 

Esiintyjänä oli Mika Honkalinna Taikalunta  ja Korppiretki -esityksillään.

Odotukset Mikan esityksiä kohtaan olivatkin korkealla edellisviikolla TV:stä tulleen Huuhkajan jäljillä-tarinan perusteella. Odotuksiin ei tarvinnut pettyä. Kuvat olivat laadukkaita kautta esityksien, teksti ja kerronta olivat hyviä. Erinomainen ja nautittava kokonaisuus!

 

Ja niin kuin tapoihin on kuulunut, illan esiintyjä toimii Salakamman tuomarina, niin myös Mika. Salakamman aiheena oli "Erämaa" ja voittajakuvaksi Mika valitsi Risto Savolaisen erämaa -kuvan.

 

Printtikisan voittajaksi yleisö äänesti Anto Raalin kuvan vesimittarista.

 

Salakamman palkitut

Printtikisan palkitut

Salakamman voittaja: Risto Savolainen

Printtikisan voittaja: Anto Raali

18.2.2016

 

Helmikuun jäsenilta

Helmikuun jäseniltaa vietettiin keskiviikkona 17.2. klo 18.00 alkaen Turun AMK:n tiloissa Sepänkatu 1, Turku.

 

Illan aiheena oli kuvankäsittely. Jäsenistön ennakkoon lähettämistä kuvista kuvankäsittelijät, Jaana Kotamäki, Kari Westerholm ja Anto Raali valitsivat 10 kuvaa, jotka he käsittelivät toisistaan tietämättä.

 

Joidenkin kuvien kohdalla Jaana, Kari ja Anto päätyivät säädöissään lähes samankaltaiseen lopputulokseen kun taas jonkun kuvan kohdalla lopputulokset erosivat paljonkin toisistaan.

Mielenkiintoisia toteutuksia!

 

Salakamman aiheena oli Kuura ja tuomareina toimivat Paula ja Juhani Piekkala.

Paula ja Juhani valitsivat helmikuun Salakamman voittajaksi Anto Raalin tammikuun pakkasilla autotallin ikkunasta kuvatun "kuurankukkakuvan".

 

Printtikisan voittajaksi yleisö äänesti Anto Raalin korppikuvan Vehmaalta.

 

Salakamman palkitut

Printtikisan palkitut

Helmikuun Salakamman voittaja: Anto Raali

Helmikuun Printtikisan voittaja: Anto Raali

21.1.2016

 

Tammikuun kokous

 


Vuoden ensimmäistä jäseniltaa vietettiin Turun AMK:n tiloissa Sepänkatu 1 Turku, keskiviikkona 20.1.2016 klo 18.00 alkaen.

 

TSLK:n uusi puheenjohtaja Pasi Relanto avasi kokouksen ja toivotti jäsenistön tervetulleeksi tilaisuuteen.

 

Illan ohjelmaosuuden aloitti Turun Kameroiden puheenjohtaja Matti J. Niemi kertomalla TK-TSLK 2015 haastekisan tulokset ja kisan tuomaroinnin suorittaneen Vihdin Kameroiden kuva-arvostelut.Tämän kertaisen kisan voitti Turun Kamerat yhteispistein 20-12. Kiitos ja onnittelut Matille ja Turun Kameroille!

 

Digisarjan palkitut

Vedossarjan palkitut

 

Juha Strandén,  viime vuoden Salakampa-mestari, oli illan pääesiintyjä kuvaesityksellään "Sitä sun tätä", joka ei kuva-anniltaan kuitenkaan ollut sitä sun tätä vaan hyviä kilpailuissakin menestyneitä kuvia. Kiitos Juhalle kun saimme nauttia kuvistasi!

 

Juha oli myös tammikuun Salakamman tuomarina jossa aiheena oli "Yksin". Voittajaksi Juha valitsi Jaana Kotamäen kuvan jonka hän on kuvannut lapissa.

 

Printtikisassa, jossa vedoksia oli nyt runsaasti mukana, yleisö äänesti voittajaksi myös Jaanan ottaman kuvan "Siementen tanssi". Onnittelut Jaanalle!

 

Salakamman palkitut

Printtikisan palkitut

 

Seuraavat jäsenillat ovat ke 17.2. 2016 ja  ti 15.3.2016.

Salakamman voittaja: Jaana Kotamäki

Printtikisan voittaja: Jaana Kotamäki

  • Facebook Basic Square