Kuva: Jari Hakala

17.12.2016

Jäsenillat

 

Yhdistyksen jäseniltoja vietämme kerran kuussa pääsääntöisesti Turun Ammattikorkeakoulun tiloissa, Sepänkatu 1, Turku, alkaen kello 18.

Salakampa

 

Jokaisessa jäsenillassa käydään leikkimielinen, mutta silti kovatasoinen kuvakilpailu etukäteen nimetyllä aiheella. Kisan tuomarina toimii

yleensä illan esiintyjä.

Printtikisa

 

Printtikisa on yhdistyksen jäsenilloissa vedoksista järjestettävä valokuvakilpailu. Voittajakuva ratkaistaan yleisöäänestyksen perusteella. Kilpailuun saa osallistua vain luontokuvilla.

Retket

 

Yhdistys järjestää jäsenretkiä. Hallituksen retkivastaavana toimii Jaana Kotamäki.

Kuva: Anto Raali

8.12.2016

Joulukuun jäsenilta

Joulukuun jäseniltaa vietettiin ke 7.12.2016 Turun AMK:n tiloissa, Sepänkatu 1 Turku, klo 18:00 alkaen.

Käytiin läpi TK-TSLK 2016 haastekisan tulokset. Haastekisan aiheena oli "Vesi" ja tuomaroinnin olivat hoitaneet Nuoret valokuvaajat (nvk). Heidän edustajansa Viivi Sihvonen oli estynyt saapumasta paikalle joten TSLK:n puheenjohtaja Pasi Relanto kävi läpi kisan tulokset ja esitteli palkitut kuvat.

TK-TSLK 2016 haastekisan vedossarjan voitto niin kuin digisarjan voittokin tulivat TSLK:lle. Vedossarjan voitti Pasi Relanto ja digisarjan Kari Westerholm. Kisan kokonaisvoitto tuli myös TSLK:lle pistein 29-13.

Viivi Sihvonen oli hoitanut myös joulukuun Salakamman tuomaroinnin jossa aiheena oli "Yötaivas". Kisan voitti Risto Raunio revontulikuvallaan. Yleisö äänesti joulukuun Printtikisan voittajaksi Matti J. Niemen karhukuvan.

Vuoden 2016 Salakampamestari on Jaana Kotamäki ja Printtimestari Anto Raali.

O N N E A  voittajille!

TOP10 kuvaillassa jäsenet esittivät omaa kuvatuotantoaan. Oli mukava nähdä ja kuulla, että uusiakin jäseniä tulee hyvän harrastuksen pariin joten saamme jatkossakin nähdä hyviä kuvia!

TK-TSLK digisarjan palkitut

TK-TSLK vedossarjan palkitut

Salakamman palkitut

Printtikisan palkitut

TK-TSLK digisarjan voittaja: Medusa. Kari Westerholm (TSLK)

TK-TSLK vedossarjan voittaja: Pylväät. Pasi Relanto (TSLK)

Joulukuun Salakamman voittaja: Risto Raunio

Joulukuun Printtikisan voittaja: Matti J. Niemi - Metsän valtias

29.11.2016

Näyttelyn avajaiset

Hei, tervetuloa valokuvanäyttelymme avajaisiin Sairaala Neo:n saliin 1.12.2016 kello 17:30 alkaen. Näyttely on avoinna huhtikuulle asti.

Illan aikana mahdollista äänestää n. 70 kuvan joukosta omaa suosikkikuvaa.

Kaikkien äänestäjien kesken arvotaan yksi äänestäjä, hän saa valitsemansa kuvan.

23..11.2016

Joulukuun jäsenilta 7.12.2016

Vuoden viimeistä, joulukuun jäseniltaa vietetään keskiviikkona 7.12.2016 klo 18:00 alkaen Turun AMK:n tiloissa Sepänkatu 1, Turku.

Illan ohjelmassa TK-TSLK haastekisan tulokset. Tänä vuonna haastekisan  kuva-arvostelun hoitivat  Nuoret valokuvaajat (nvk) ja heidän edustajansa Viivi Sihvonen on paikan päällä kertomassa kuvien tuomaroinnista ja kilpailun tulokset.

Joulukuun jäseniltaan kuuluu myös TOP10- kuvailta jossa jäsenet voivat esittää omaa kuvatuotantoaan enintään kymmenellä kuvalla. Osallistukaa!

Salakamman aiheena on "Yötaivas" ja kuvat on lähetettävä viimeistään su 4.12.2016 klo 21:00 mennessä osoitteeseen salakampa@tslk.fi. Ja Printtikisa on myös mukana illan ohjelmassa.

Kuva: Anto Raali

18.11.2016

Vaalikokous ja jäsenilta

Turun Seudun Luonnonvalokuvaajat ry:n virallinen vaalikokous ja marraskuun jäsenilta vietettiin torstaina 17.11.2016 klo 18:00 alkaen Turun AMK:n tiloissa Sepänkatu 1, Turku.

Seuran puheenjohtaja Pasi Relanto avasi kokouksen ja vaalikokouksen puheenjohtajaksi valittiin Jaakko Ruola. TSLK:n hallituskokoonpanoon ei tullut muutoksia. Puheenjohtajana jatkaa Pasi Relanto ja hallituksen erovuoroisten tilalle ei valittu uusia jäseniä joten hallitus jatkaa vanhalla kokoonpanolla vuonna 2017.

Jäsenillassa esiintyjänä oli Kari Auvinen. Kari kertoi valokuvauksestaan ja varsinkin  vedosten tekemisestä upeiden panoraamaprinttien kera jotka hän myös itse tulostaa. Upeat mallitulosteet olivat pääosin Huippuvuorilta. Kuvauksia tehdessään Kari suunnittelee jo kuvan vedostamista. Saimme hyvää opastusta ja oivallisia vinkkejä hyvien tulosteiden tekoon. Toivottavasti näistä pystyisi jotain saamaan omaan tulosteeseen!

Kari hoiti myös Salakamman tuomaroinnin. Marraskuun aiheena oli "Heijastus" ja voittajaksi Kari valitsi Risto Raunion kuvan saksinokista. Kuvaajia oli kisassa mukana 14 ja kuvia 27.

Vedoksiakin oli nyt mukana kiitettävästi joista yleisö äänesti voittajakuviksi samalla äänimäärällä Paula Piekkalan apollokuvan ja Anto Raalin kuvan ahokylmänkukasta.

Salakamman palkitut

Printtikisan palkitut

Printtikisan jaettu 1. tila: Apollo, Paula Piekkala

Printtikisan jaettu 1. tila: Ahokylmänkukka, Anto Raali

Salakamman voittaja: Saksinokat, Risto Raunio

7.11.2016

Jäsenilta ja vaalikokous

Marraskuun jäseniltaa ja virallista vaalikokousta vietetään torstaina 17.11.2016 alkaen klo 18:00 Turun AMK:n tiloissa Sepänkatu 1, Turku.

Jäsenillan osuudessa esiintyjänä on Kari Auvinen.

Olen pitkän linjan valokuvaaja. Luontoharrastus alkoi 12-vuotiaana

lintukerho Paruksen parissa Helsingin Oulunkylässä.

Kameran hankin armeijan jälkeen ja innostuin asiasta niin paljon, että

opiskelin Taikin iltapuolella valokuvaajaksi 1980-luvun vaihteessa.

Toimin lehti- ja studiovalokuvaajana vuoteen 2015 asti. Saan nyt niistä

hommista eläkettä, mutta teen edelleen keikkoja ja luontokuvaus on

pysynyt mukana koko ajan. 1990-luvulla studiossamme siirryttiin

ensimmäisten joukossa digiaikaan ja printtaus mustesuihkuvempaimilla

mahdollisti hyvien vedosten tekemisen. Nykyisin kuvaan pääasiassa

vedokset lähtökohtana.

Retkeilen paljon ulkomailla ja kotimaassa pääasiallisesti merellisissä

maisemissa. Pyrin löytämään kuvauskohteita liikkumalla paljon kevyellä

kalustolla. En juurikaan käytä jalustaa( panoraamakuvissa kyllä

kannattaisi joskus ) ja en ole ollut piilokojussa sitten 1970-luvun.

Kerron jutuskelussani vedoksista ja niihin liittyvistä ongelmista.

Näytän vedoksia ( Pääsiassa Huippuvuorilta- seuraava näyttelyni ) ja

kerron niiden tekotavoista.

Kari toimii myös Salakampa-tuomarina. Marraskuun Salakamman aiheena on "Heijastus". Kuvat kilpailuun tulee postittaa viimeistään sunnuntaina 13.11.2016 klo 21:00 mennessä osoitteeseen salakampa@tslk.fi

Niin kuin Karin esityksessäkin vedokset ovat mukana myös jäsenistön Printtikisassa. Tuokaa siis vedoksia mukananne.

Tervetuloa  Ja muistakaa osallistua myös TK-TSLK haastekisaan, jonka kuvien jättöaikaa jatkettiin tähän kokoukseen!

Jääkarhu, Huippuvuoret. Kuva: Kari Auvinen

30.10.2016

TK-TSLK haastekisan

kuvien jättöaikaa on jatkettu seuraavaan jäseniltaan eli 17.11. saakka.

Säännöt löytyvät täältä.

27.10.2016

Lokakuun jäseniltaa

vietettiin perinteisesti Turun AMK:n tiloissa Sepänkadulla keskiviikkona 26.10.2016 klo 18:00 alkaen. Esiintyjänä oli Kirsi MacKenzie.

Puheenjohtaja Pasi Relanto avasi tilaisuuden ja toivotti esiintyjän ja jäsenistön tervetulleeksi jäseniltaan. Puheenjohtaja huomioi myös jäsenistön kilpailuissa menestyneitä joista Jaana Kotamäki, Jari Hakala ja Olli Kotilainen palkittiin VLK 2016 kisassa ja Anto Raali sai 8th Finland International Digital Circuit -näyttelyn Helsinki Salonissa NFFF (Nordic Society Photography) pronsimitalin.

Kirsi piti erittäin hyvän, innostuneen ja innostavan esityksen siitä miten hän on yleensä tullut valokuvauksen pariin ja miten hän on löytänyt oman tyylinsä kuvata.

Pohjolan maisemat, kalliot ja kivet ovat etusijalla. Kirsi pyrkii käyttämään erilaisia visuaalisia elementtejä: muotoja, värejä, liikettä ja linjoja. Korostan kuvissani kolmiulotteisuutta ja syvyyttä ja käytän kuvissani usein hyvinkin pitkiä suljinaikoja jopa   4 - 5 minuutin valotusaikoja Kirsi kertoi. Pitkiin suljinaikoihin pääsemiseksi myös erilaiset suotimet ovat käytössä. Kirsin kuvat tulevat valmiiksi jo kuvaushetkellä. Kuvien jälkikäsittely on hyvin minimaalista.

Saimme hyvästä opastuksesta ja esityksestä itsellemmekin taas paljon pohdittavaa ja hyviä vinkkejä kuvausreissuillemme.

Salakamman tuomarina Kirsi valitsi voittajakuvaksi Jaana Kotamäen "heilautuskuvan". Aiheena oli "Ruska". Kisassa oli mukana 21 kuvaa 12 kuvaajalta.

Printtikisassa ykköseksi yleisö äänesti Anto Raalin vedoksen.

Salakamman palkitut

Printtikisan palkitut

Muistutus TK-TSLK haastekisasta. Säännöt

Salakamman voittaja: Jaana Kotamäki

Printtikisan voittaja: Anto Raali

22. 10 2016

TSLK:n jäsenille menestystä

Seuramme jäseniä palkittiin Vuoden luontokuva 2016 -kisassa. Palkinnoille sijoittuivat Jaana Kotamäki, Olli Kotilainen ja Jari Hakala. ONNITTELUT!

VLK 2016 palkitut

VLK 2016 palkittu. Korren koriste: Jaana Kotamäki

VLK 2016 palkittu. Viuhka: Jari Hakala

VLK 2016 palkittu. Nousukiito: Olli Kotilainen

9.10.2016

Lokakuun jäsenilta

Lokakuun jäseniltaa vietetään ke 26.10. klo 18:00 alkaen perinteisesti Turun AMK:n tiloissa Sepänkatu 1, Turku.

Illan esiintyjänä on Kirsi MacKenzie.

Työssäni kieltenopettajana ahkeroin avatakseni opiskelijoiden kielikorvia, mutta vapaalla fokus siirtyy luonnon muotoihin.   

 

Päädyin luontokuvauksen pariin sattumalta matkalla Galapagossaarille tammikuussa 2011, jolloin otin ensimmäiset luontokuvani.  Siellä tapasin NAFO-ryhmän ja opettaja Andy Hornerin sekä kuulin Axxellin tarjoamasta ainutlaatuisesta kolme vuotta kestävästä koulutuksesta, joka tähtää luontovalokuvaajan erikoisammattitutkintoon.  Aloitin opiskelut Axxellissa huhtikuussa 2011 käytännössä nollasta.   Valokuvauksen perustekniikka oli aluksi haastavaa, mutta kiinnostusta ja motivoituneisuutta oli alusta asti.

 

Heti opintojen alussa päätin erikoistua pohjoismaisiin maisemiin.   Sydäntäni lähellä ovat erityisesti kivet ja kalliot. Lopputyöni oli näyttely pohjoismaisista maisemista. 

 

Näiden vuosien aikana kuvallinen ilmaisuni on kehittynyt ja olen löytänyt oman tyylini.  Yritän työskennellä paljon eri visuaalisten elementtien parissa: muoto, väri, liike ja linjat.   Pidän epätodellisista ja hieman unenomaisista kuvista.   Pyrin maisemakuvissani korostamaan kolmiulotteisuutta ja syvyyttä.  Hyvän kuvan salaisuus on usein sommittelu.   Etualan, keskialan ja taustan täytyy toimia hyvin yhteen.  Linjat ja värit antavat kuvalle rytmiä ja johdattelevat katsetta.

 

Intuitiolla on tärkeä rooli.   Oikeanlainen tunnelma löytyy usein vasta kuvauspaikalla.

Kirsi toimii myös Salakamman tuomarina. Lokakuun aiheena on "Ruska". Salakampa-kuvat (säännöt) pitää lähettää su 23.10. klo 21:00 mennessä osoitteeseen salakampa@tslk.fi.

Osallistukaa myös Printtikisaan. Säännöt

Muistutus TK-TSLK haastekisasta. Kilpailun säännöt

Tervetuloa lokakuun kokoukseen!

Varanger, Norja.  Kuva: Kirsi MacKenzie

20.9.2016

Syyskauden ensimmäinen jäsenilta

 

Syyskuun jäseniltaa vietettiin maanantaina 19.9.2016 klo 18:00 alkaen Turun AMK:n tiloissa Sepänkatu 1, Turku.

TSLK:n puheenjohtaja Pasi Relanto avasi tilaisuuden ja toivotti illan esiintyjän, Jouko Högmanderin ja yleisön tervetulleeksi syyskauden ensimmäiseen jäseniltaan.

Jouko kertoi esityksessään Saaristomeren kansallispuistosta ja sen luonnosta ja mm. merikotkien suojelutyöstä. Paljon hän on omien sanojensa mukaan saanut liikkua saristossa ja olla luonnon kanssa tekemisissä. Vaaran paikkojakin on ollut, kun huonot kelit ovat yllättäneet ja rajavartiolaitoksen pelastajiakin on tarvittu. Kerran piti venekin jättää tavaroineen yksin myrskyn keskelle, mutta se oli kuitenkin seuraavana päivänä saatu pelastettua kaikkine kameravarustuksineen.

 

Esitystään Jouko höysti upeilla "reissukuvillaan". Jouko totesi kuvistaan, että niissä pitää näkyä horisontti ja ihmisenkin pitäisi olla luontokuvissa jotekin taustalla mukana.

Jouko oli myös Salakamman tuomarina ja hän valitsi syyskuun voittajakuvaksi Anto Raalin yöllä kuvaaman kuvan Jurmon kappelista. Aiheena syyskuun kisassa oli "Hiljaisuus". Kisassa oli mukana 10 kuvaajaa ja kuvia 19.

Printtikisan ykköspaikalle yleisö äänesti kaksi kuvaa samalla pistemäärällä. Nämä olivat myös Anton kuvia. Purjevene ulapalla ja metsäkurjenpolvi.

Salakamman palkitut

Printtikisan palkitut

Syyskuun Salakamman voittaja. Kuva: Anto Raali

Printtikisan ykkönen. Kuva: Anto Raali

11.9.2016

Syyskuun jäsenilta

 

Syyskuun jäseniltaa vietetään ma 19.9. klo 18:00 alkaen Turun AMK:n tiloissa Sepänkatu 1, Turku.

Illan esiintyjänä on Jouko Högmander. Jouko on tehnyt kohta 30 vuotta töitä Metsähallituksessa, enimmän ajan Saaristomeren kansallispuiston kehittämisen parissa. Luonnonsuojelu on ollut vielä pidemmän ajan hänen harrastuksenaan. Näiden vuosien aikana on Saaristomeri tullut varsin tutuksi. Vanhin harrastus on kuitenkin ollut valokuvaus, tai kuvien näppäily muun ohessa, kuten hän itse sitä luonnehtii. Muita harrastuksia ovat linnut sekä epätavallisissa maissa matkailu. Nyt illan esityksen otsikkona on kuitenkin "Saaristomatkoilla kuvattua".

 

Jouko toimii myös Salakampa-kilpailun tuomarina jossa syyskuun aiheena on "Hiljaisuus". Kilpailukuvat (Salakamman säännöt) pitää lähettää sähköpostilla osoitteeseen salakampa@tslk.fi pe 16.9.2016 klo 21:00 mennessä.

Printti-kisa on myös mukana illan ohjelmassa. Säännöt.
 

Kuva: Jouko Högmander

1.9.2016

Syyskuun jäsenilta ma 19.9.

Teku:n auditoriossa alkaen klo 18:00. Esiintyjänä Jouko Högmander.

20.8.2016

TK-TSLK haastekisa 2016

Kilpailun säännöt ja ohjeistus kisaan osallistumisesta

Kuva: Anto Raali

17.6.2016

LUONNON SIVELTIMELLÄ

 

Jaanan upea näyttely on avoinna vielä kesäkuun loppuun asti

2.6.2016

TK-TSLK kuvakisa 2016

Tämän vuotisen TK-TSLK haastekisan järjestäjänä on TSLK ja kuvakisan aiheena on "Vesi". Kisa käydään syksyllä ja tarkempi ohjeistus kilpailuun osallistumisesta tulee myöhemmin.

Kuva: Anto Raali

18.5.2016

 

Jaana Kotamäen näyttely

Helsinkissä avoinna vielä 30.5. saakka.

 

18.5.2016

 

Jäsenilta 18.5.2016

 

Toukokuun jäseniltaa vietettiin Scandinavian Outdoorin tiloissa Teollisuuskadulla keskiviikkona 18.5. klo 18:00 alkaen.

 

TSLK:n puheenjohtaja Pasi Relanto avasi tilaisuuden ja Scandinavian Outdoorin toimitusjohtaja Ari Linkolehto toivotti kaikki tervetulleeksi heidän tiloihin. Kiitos Arille että saimme käyttää liikkeen tiloja jäsenillan viettoon.

 

Illan esiintyjänä oli TSLK:n hallituksen jäsen Kaisa Lappalainen. Kaisa kertoi hyvien kuvien kera mielenkiintoisella tavalla valokuvausharrastuksestaan ihan sen alkutaipaleilta alkaen tähän päivään. Aika rohkeasti hän on Afrikan petojen joukossa liikkunut ja kuvausmatkatkoille ulkomaillekin hän on lähtenyt jopa melkein samalta istumalta kun matkasta oli kaverin kanssa sovittu.

 

Kaisa oli myös Salakamman tuomari ja hän valitsi Jaana Kotamäen peurakuvan voittajaksi kilpailussa jossa aiheena oli "Nisäkäs".

 

Printtikisan voittajaksi yleisö äänesti Olli Kotilaisen kaakkurikuvan.

 

Sakakamman palkitut

Printtikisan palkitut

 

Toukokuun Salakamman voittajakuva: Jaana Kotamäki

Toukokuun Printtikisan voittajakuva: Olli Kotilainen

11.5.2016

 

Toukokuun jäsenilta

 

TSLK:n kevätkauden viimeineistä jäseniltaa vietetään ke 18.5.2016 klo 18:00 alkaen Scandinavian Outdoor Oy:n tiloissa Teollisuuskatu 40, Turku.

 

Illan esiintyjänä on TSLK:n hallituksen jäsen Kaisa Lappalainen.

 

Kaisa on 26-vuotias syntyperäinen turkulainen ja valmistuu kesällä kauppatieteiden maisteriksi. Hän aloitti yhdistyksen hallituksessa tammikuussa ja pitää esityksen eläinkuvistaan ympäri maailmaa. Valokuvaamista Kaisa on harrastanut lapsesta asti, mutta luontokuvaamista paremmalla kalustolla vasta kuluneet viisi vuotta. Valokuvien kohteina ovat eläimet ja nimenomaan lähikuvat sekä potretit. Kaisa on aktiivinen luonnonsuojelija ja on kiinnostunut myös valokuvien merkityksestä lajien suojelussa.

 

Jäsenillassa myös perinteiset Salakampa- ja Printtikisat.

Toukokuun Salakamman aiheena on "Nisäkäs". Salakamman kilpailukuvat on postitettava viimeistään sunnuntaina 15.5.2016 klo 21:00 mennessä osoitteeseen salakampa@tslk.fi .

Kuva: Kaisa Lappalainen

15.4.2016

 

Kansainvälistä menestystä

 

Seuramme jäsenelle Jukka Palmille tuli menestystä Norjasta. Jukka sai kunniamaininnan NNPC -kilpailussa Kuukkelit ja sinitiainen -kuvallaan. www.nnpc.no

 

Kuukkelit ja sinitiainen: Jukka Palm

15.4.2016

 

Vuosikokous ja jäsenilta

 

TSLK:n vuosikokous ja jäsenilta vietettiin Turun AMK:n tiloissa Sepänkatu 1, Turku

14.4.2016 klo 18:00 alkaen.

 

Seuran puheenjohtaja Pasi Relanto avasi tilaisuuden ja toivotti illan esiintyjän ja jäsenistön  tervetulleeksi vuosikokoukseen ja jäseniltaan. Vuosikokouksen puheenjohtajaksi valittiin Juhani Piekkala. Vuosikokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat.

 

Jäsenillassa esiintyjänä oli Ana Schorin. Anan kuvaesitys oli Salon seudun luonnosta jossa hän kertoi kuvaamisestaan, kuvista ja kuvien taustoista. Ana kertoi että luonnossa ja metsässä olo rauhoittaa ja yöllisiä taivaskuvia ei voita mikään!

 

Ana oli myös Salakampa -tuomari, jossa aiheena oli "Vihreä". Vottajakuvaksi hän valitsi Jaana Kotamäen leväkuvan.

 

Printtikisan voittajaksi yleisö äänesti Pasi Relannon kalliomaiseman.

 

Salakamman palkitut

Printtikisan palkitut

Huhtikuun Salakamman voittaja: Jaana Kotamäki

Huhtikuun Printtikisan voittaja: Pasi Relanto

1.4.2016

 

TSLK:n 2016 kuvausretki Valassaarille

 

Tslk:n kevätretki suuntautuu tänä keväänä Björköbyyn. Majoitus on varattu Merenkurkun Majatalosta 19.5.-22.5. hintaan 70,00 €/hlö, joka sisältää aamiaisen ja saunan. Perjantaina 20.5. tehdään risteily Valassaarten saariryhmään, joka sijaitsee Merenkurkun ulkosaaristossa. Rsteilyhinta on noin 65,00 - 70 €/hlö, johon kuuluu opastus. Sitovia ilmoittautumisia otetaan heti vastaan, joten voit ilmoittautua joko sähköpostitse jaana.kotamaki(at)pp.inet.fi tai puhelimitse 040 5250071. Jäljellä on enää kolme paikkaa, joten kiirehdi, mikäli haluat mukaan!

28.3.2016

 

Vuosikokous ja jäsenilta

 

TSLK:n vuosikokous ja jäsenilta on to 14.4.2016 Turun AMK:n tiloissa Sepänkatu 1, Turku klo 18:00 alkaen.

 

Jäsenillassa esiintyjänä on Ana Schorin.

 

"Olen Salonseutulainen luonnonvalokuvaaja Perniön Kosken kylältä. 

 

Vuoden 2015 aikana minulla on ollut 3 kolme  valokuvakuvanäyttelyä ja nyt 2016 alusta vielä yksi Teijon Taidekeskus Masuunissa aina toukokuun loppuun. Lisäksi minulla on ollut kokojoukko kuvaesityksiä pitkin eteläsuomea aina 1980-luvulta lähtien, Linnutsarjan sarjavoitto vuodelta 2015 vuoden luonnonkuvat kilpailussa kuvalla : koppelo ja sen ensimmäiset poikaset.

 

 En ole mennyt ns. valmiisiin pöytiin, vaan kaikki kuvani ovat täysin omaa tuotantoani ja täysin autenttisia, juuri siinä piileekin koko kuvaustyöni mieltymys ja mielenkiinto."

 

Totuttuun tapaan myös Salakampa ja Printtikisa. Salakamman aiheena huhtikuussa on "Vihreä" ja kuvat pitää postittaa viimeistään sunnuntaina 10.4.2016 klo 21:00 mennessä osoitteeseen salakampa@tslk.fi.

Ana Schorin: Kurjet syyskesän aamussa

Ana Schorin: Revontulien vihreä hohde kiskonjoen yllä

16.3.2016

 

Maaliskuun jäsenilta 15.3.

 

Maaliskuun jäseniltaa vietettiin tuttuun tapaan Turun AMK:n tiloissa Sepänkatu 1, Turku 15.3. klo 18:00 alkaen.

 

Esiintyjänä oli Mika Honkalinna Taikalunta  ja Korppiretki -esityksillään.

Odotukset Mikan esityksiä kohtaan olivatkin korkealla edellisviikolla TV:stä tulleen Huuhkajan jäljillä-tarinan perusteella. Odotuksiin ei tarvinnut pettyä. Kuvat olivat laadukkaita kautta esityksien, teksti ja kerronta olivat hyviä. Erinomainen ja nautittava kokonaisuus!

 

Ja niin kuin tapoihin on kuulunut, illan esiintyjä toimii Salakamman tuomarina, niin myös Mika. Salakamman aiheena oli "Erämaa" ja voittajakuvaksi Mika valitsi Risto Savolaisen erämaa -kuvan.

 

Printtikisan voittajaksi yleisö äänesti Anto Raalin kuvan vesimittarista.

 

Salakamman palkitut

Printtikisan palkitut

Salakamman voittaja: Risto Savolainen

Printtikisan voittaja: Anto Raali

4.3.2016

 

Maaliskuun jäsenilta

 

Maaliskuun jäseniltaa vietetään Turun AMK:n tiloissa tiistaina 15.3. klo 18.00 alkaen.

 

Esiintyjänä on Mika Honkalinna.

 

Olen kymenlaaksolaislähtöinen ammattiluonnonvalokuvaaja-kirjailija, joka on asunut vuodesta 2013 lähtien Limingassa.

Pääkohteitani ovat pohjoinen havumetsäluonto ja erityisesti pohjoinen talvi erityispiirteineen, joihin liittyy ihmisen ja luonnon välisen suhteen käsittely ja pohdiskelu kuvaa ja tekstiä yhdistäen.

Olen julkaissut viisi kirjaa:
-Metsäpäiviä 2005
-Lumen aika 2007
-Suuri pöllö 2011
-Korppiretki (Korpresan) 2015
-Taigalunta – Taiga Snow 2015

Korppiretki-kuvakertomus liittyy keväällä -15 julkaistuun samannimiseen ja Vuoden Luontokirja 2015-palkinnolla palkittuun kirjaan. Kirjan teemana on erilaiset samuuden ja kumppanuuden tuntemukset ulkoista luontoa kohtaan kerrottuna oman elämänmittaisen korppiretkeni kautta. Sen ohella kulkee tarina jokakeväisestä, toverihengen ja hersyvän huumorin täyttämästä äijäporukan tekemästä korppiretkestä kymenlaaksolaisissa maisemissa, jonka tarkoituksena on rengastaa korpinpoikasia honkien latvustoista ja kalliojyrkänteiltä.

Taigalunta-kuvakertomus on tarina pohjoisen taigametsän talvesta, sen keskellä elämisestä ja lumisen maiseman estetiikasta. Se on myös kertomus pohjoisen talven  herättämien tunnelmien ja ajatuksien kasvattamasta mielenmaisemasta, mikä on vaikuttanut meihin suomalaisiin ja on osaltaan tehnyt meistä sellaisia kuin olemme.


Täältä voi löytyä jotain lisää tuohon edellä kerrottuun, vaikka onkin hieman päivittämätöntä tietoa:

http://www.ammattiluontokuvaajat.fi/jasenet/userprofile/mhonkalinna
 

Salakampa- ja Printtikisa tuttuun tapaan. Kuvat Salakampaan sähköpostilla salakampa@tslk.fi viimeistään su 13.3. klo 21:00 mennessä.

Kuvat: Mika Honkalinna

28.2.2016

Kuvat: Kari Westerholm

18.2.2016

 

Helmikuun jäsenilta

Helmikuun jäseniltaa vietettiin keskiviikkona 17.2. klo 18.00 alkaen Turun AMK:n tiloissa Sepänkatu 1, Turku.

 

Illan aiheena oli kuvankäsittely. Jäsenistön ennakkoon lähettämistä kuvista kuvankäsittelijät, Jaana Kotamäki, Kari Westerholm ja Anto Raali valitsivat 10 kuvaa, jotka he käsittelivät toisistaan tietämättä.

 

Joidenkin kuvien kohdalla Jaana, Kari ja Anto päätyivät säädöissään lähes samankaltaiseen lopputulokseen kun taas jonkun kuvan kohdalla lopputulokset erosivat paljonkin toisistaan.

Mielenkiintoisia toteutuksia!

 

Salakamman aiheena oli Kuura ja tuomareina toimivat Paula ja Juhani Piekkala.

Paula ja Juhani valitsivat helmikuun Salakamman voittajaksi Anto Raalin tammikuun pakkasilla autotallin ikkunasta kuvatun "kuurankukkakuvan".

 

Printtikisan voittajaksi yleisö äänesti Anto Raalin korppikuvan Vehmaalta.

 

Salakamman palkitut

Printtikisan palkitut

Helmikuun Salakamman voittaja: Anto Raali

Helmikuun Printtikisan voittaja: Anto Raali

2.2.2016

 

 

Jäsenilta ke 17.2.2016

 

 

Helmikuun jäseniltaa vietetään tuttuun tapaan Turun AMK:n tiloissa keskiviikkona 17.2. klo 18.00 alkaen.

 

Illan aiheena on yleisön toivomuksesta - kuvien käsittelyä eri näkökulmista -.

 

Eli homma menee niin, että jokainen jäsen voi lähettää kaksi RAW-kuvaa, joista haluaa ulkopuolisen tekevän oman näköisensä kuvankäsittelyversion.

 

Kuvia käsittelevät tällä kertaa Jaana Kotamäki, Kari Westerholm ja Anto Raali.

Käsittelijät tekevät omat säätönsä kuviin toisistaan tietämättä. Jäsenillassa näemme sitten tulokset, ja selvityksen miten kuvat on käsitelty.

 

Kannattaa valita sellaisia kuvia, jotka eivät ole yli- tai alivalottuneita, tai tahattomasti epäteräviä, koska niistä ei hyvälläkään käsittelyllä saa kelpo kuvia.

 

 

Kuvien lähetyksestä tarkemmat ohjeet jäsenkirjeessä.

 

Salakampa- ja Printtikisa myös illan ohjelmassa. Salakampa-kuvat on lähetettävä sähköpostilla osoitteeseen salakampa@tslk.fi viimeistään sunnuntaina 14.2.2016 klo 21:00 mennessä. Helmikuun Salakamman aiheena on "Kuura".

 

Seuraava kuvapari havainnollistaa mitä kuvasta voi kuvankäsittelyllä saada esille.

Kuva: Anto Raali

Alkuperäinen kameran tuottama RAW -tiedosto ennen kuvankäsittelyä

Kuvankäsittelyn jälkeen

21.1.2016

 

Tammikuun kokous

 


Vuoden ensimmäistä jäseniltaa vietettiin Turun AMK:n tiloissa Sepänkatu 1 Turku, keskiviikkona 20.1.2016 klo 18.00 alkaen.

 

TSLK:n uusi puheenjohtaja Pasi Relanto avasi kokouksen ja toivotti jäsenistön tervetulleeksi tilaisuuteen.

 

Illan ohjelmaosuuden aloitti Turun Kameroiden puheenjohtaja Matti J. Niemi kertomalla TK-TSLK 2015 haastekisan tulokset ja kisan tuomaroinnin suorittaneen Vihdin Kameroiden kuva-arvostelut.Tämän kertaisen kisan voitti Turun Kamerat yhteispistein 20-12. Kiitos ja onnittelut Matille ja Turun Kameroille!

 

Digisarjan palkitut

Vedossarjan palkitut

 

Juha Strandén,  viime vuoden Salakampa-mestari, oli illan pääesiintyjä kuvaesityksellään "Sitä sun tätä", joka ei kuva-anniltaan kuitenkaan ollut sitä sun tätä vaan hyviä kilpailuissakin menestyneitä kuvia. Kiitos Juhalle kun saimme nauttia kuvistasi!

 

Juha oli myös tammikuun Salakamman tuomarina jossa aiheena oli "Yksin". Voittajaksi Juha valitsi Jaana Kotamäen kuvan jonka hän on kuvannut lapissa.

 

Printtikisassa, jossa vedoksia oli nyt runsaasti mukana, yleisö äänesti voittajaksi myös Jaanan ottaman kuvan "Siementen tanssi". Onnittelut Jaanalle!

 

Salakamman palkitut

Printtikisan palkitut

 

Seuraavat jäsenillat ovat ke 17.2. 2016 ja  ti 15.3.2016.

Salakamman voittaja: Jaana Kotamäki

Printtikisan voittaja: Jaana Kotamäki

11.1.2016

 

Tammikuun jäsenilta

 

Joululoma on takana ja vuosi vaihtunut taas uuteen.

 

Vuoden 2016 ensimmäistä jäseniltaa vietetään ke 20.1.2016 klo 18:00 alkaen jo tutuksi tulleessa kokoontumispaikassa Turun AMK:n tiloissa Sepänkatu 1, Turku.

 

 

Tammikuun jäsenillan esiintyjänä on perinteisesti edellisivuoden Salakamman voittaja Juha Strandén. Juhalle tämä kunniatehtävä lankesi jo kolmannen kerran!

 

Luontokuvausharrastukseni alkoi joskus 70-luvun lopussa kun sain ensimmäisen
järjestelmäkamerani. Silloin riitti usenmiten vai ruutu tai pari per kohde.
Joskus sitä onnistui mutta useinmiten ei tuloksissa ollut kehumista.

Filmikausi huipentui päästyäni mukaan "Sikasakin" touhuihin. Silloin filmiä
kului enmmän kuin koskaan aikaisemmin. Olihan kohteena kotkia ja merikotkia ja
vieläpä lähietäisyydellä. Fiminkulutuksen viimeinen huipennus oli marraskuun
2004 matka Tansaniaan ja Kilimanjarolle. Silloin oli "filmi halpaa".

Digiin siirryin joulukuussa 2004. Silloin kuvaaminen nousi ainakin määrällisesti
uudelle tasolle kun filmikustannuksia ei enää tarvinnut miettiä. Kuvasin
silloin, kuten yhäkin, kaikkea mielenkiintoista vastaantulevaa: lintuja,
kasveja, maisemia... En ole koskaan osannut keskittyä suppeampaan aihepiiriin.
Ehkä siitä olisi ollut hyötyä?

Viime vuosina kuvaaminen on jäänyt harmittavan vähiin. Aika kuluu perheen
touhuissa ja poikien harrastuksissa. Aikansa kutakin, ehkä vielä joskus
aktiivisemman kuvauksen parissa.

 

 

Salakamman aiheena on "Yksin" ja kuvat (max. 2 kpl) on lähetettävä viimeistään  su 17.1.2016 klo 21:00 mennessä osoitteeseen salakampa@tslk.fi.

 

Myös Printtikisa jatkuu entiseen tapaan.

Räkättirastas: Juha Strandén

  • Facebook Basic Square