Kuva: Jouko Lundén

30.12.2015

 

TK-TSLK 2015 -kisan voitto Turun Kameroille

 

Vuoden 2015 Turun Kameroiden ja Turun Seudun Luonnonvalokuvaajien haastekisan voitto meni Turun Kameroille kokonaispistein 20 - 12.

 

Kilpailussa kisattiin kahdessa sarjassa, Digisarjassa ja Vedossarjassa joissa sarjavoittajat löytyivät eri seuroista.

 

Digisarjan voitti Marjatta Laineenkare (TK) kuvallaan "Mietteitä vanhan tammen varjossa" ja vedossarjan voitti Anto Raali (TSLK) kuvallaan "Räkätti joulupäivänä".

 

 

Palkitut Vedokset

 

Palkitut Digikuvat

Jäsenillat

 

Yhdistyksen jäseniltoja vietämme kerran kuussa pääsääntöisesti Turun Ammattikorkeakoulun tiloissa, Sepänkatu 1, Turku, alkaen kello 18.

Salakampa

 

Jokaisessa jäsenillassa käydään leikkimielinen, mutta silti kovatasoinen kuvakilpailu etukäteen nimetyllä aiheella. Kisan tuomarina toimii yleensä illan esiintyjä.

Printtikisa

 

Printtikisa on yhdistyksen jäsenilloissa vedoksista järjestettävä valokuvakilpailu. Voittajakuva ratkaistaan yleisöäänestyksen perusteella. Kilpailuun saa osallistua vain luontokuvilla.

Retket

 

Yhdistys järjestää jäsenretkiä. Hallituksen retkivastaavana toimii Jaana Kotamäki.

Vedossarjan voittaja Anto Raali (TSLK). Räkätti joulupäivänä

Digisarjan voittaja Marjatta Laineenkare (TK). Mietteitä vanhan tammen varjossa

11.12.2015

 

 

TSLK:n joulukuun jäsenilta

 

Joulukuun ja samalla vuoden viimeistä jäseniltaa vietettiin torstaina 10.12.2015 kello 18:00 alkaen Turun AMK:n tiloissa Sepänkatu 1, Turku.

 

Ensin yhdistyksen uusi puheenjohtaja (2016 alusta) Pasi Relanto ja hallituksen jäsen Jaana Kotamäki kukittivat vuosien ajan ansiokkaasti puheenjohtajana toimineen ja nyt tehtävästä vetäytyneen Jaakko Ruolan.

 

Kiitos Jaakolle yhdistyksen hyvästä hoidosta ja johtamisesta ja Pasille onnea ja menestystä uuteen tehtävään!

 

Illan ohjelmassa oli jäsenistön TOP 10 -kuvaesitykset. Saimme taas nähdä upeita kuvia eri puolilta maailmaa ja kertomuksia kuvien takaa. Jäsenistö liikkuu ja kuvaa.

 

Joulukuun Salakampa-aiheena oli "Pehmeä". Salakamman tuomaroinnin tehtäviä hoiti Kari Westerholm. Voittajakuvaksi Kari valitsi Jaana Kotamäen Teijolla kuvatun sumuisen puistotien.

 

Printtikisan voittajaksi yleisö äänesti Pasi Relannon Flatussa kuvatun käärmekuvan.

 

Vuoden 2015 Salakampamestariksi tuli Juha Strandén 23 pisteellä. Toiseksi sijoittuivat tasapistein Jaana Kotamäki ja Pasi Relanto 22 pisteellä ja kolmanneksi Jukka Lämsä 15 pisteellä.

 

Printtimestariksi nousi Pasi Relanto 12 pisteellä. Kakkoseksi sijoittui Anto Raali 10 pisteellä ja kolmanneksi Olli Kotilainen ja Kari Westerholm tasapistein 6 pisteellä.

 

2015 Salakamman menestyneet

2015 Printtikisan menestyneet

Salakamman voittaja: Jaana Kotamäki

Printtikisan voittaja: Pasi Relanto

30.11.2015

 

Joulukuun jäsenilta

 

Joulukuun jäseniltaa vietämme torstaina 10.12.2014 alkaen klo 18 Turun Ammattikorkeakoulun (Teku) tiloissa, Sepänkatu 1, Turku.

 

Tällä kertaa esiintyjinä ovat yhdistyksen omat jäsenet, vietämme TOP 10 -kuvailtaa! Jäsenillassa voi esiintyä kuka tahansa yhdistyksen jäsen esittämällä maksimissaan kymmenen kuvaa. Illan salakampa-aiheena on "Pehmeä". Kilpailukuvat on lähetettävä viimeistään sunnuntaina 6.12. klo 21 mennessä osoitteeseen salakampa@tslk.fi.

 

Kuvakilpailuissa mukana myös Printtikisa ja kuvakisoihin osallistutaan luontokuvilla.

Kuva: Simo Niskanen

18.11.2015

 

TSLK:n marraskuun jäsenilta

 

ja vaalikokous pidettiin tiistaina 17.11.2015 klo 18:00 alkaen Turun AMK:n tiloissa Sepänkatu 1, Turku.

 

Seuran puheenjohtaja Jaakko Ruola avasi kokouksen. Vaalikokouksen puheenjohtajana toimi Juhani Piekkala.

 

Yhdistyksen pitkäaikainen puheenjohtaja Jaakko Ruola ilmoitti siirtyvänsä sivuun puheenjohtajan tehtävästä. Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Pasi Relanto. Hallituksen erovuoroiset, Jaana Kotamäki ja Kari Westerholm valittiin uudelleen hallitukseen. Kokonaan uusina jäseninä hallitukseen valittiin Tiina Granö ja Kaisa Lappalainen.

 

Illan esiintyjinä olivat TSLK:n Örön linnakesaaren retkeläiset, jonne seuran perinteinen kevätretki tänä vuonna suuntautui. Retkeläisten kuvaukset suuntautuivat paljolti samoihin kohteisiin, mutta oli mukavaa taas nähdä miten eri tavoin ja erilaisin kuvakulmin kuvauksia toteutettiin.

 

Yksi retkeläisistä ja illan esiintyjistä, Risto Savolainen, toimi myös Salakamman tuomarina. Salakamman aiheena oli "Ihminen ja meri" ja Risto valitsi voittajaksi Juha Strandénin kuvan.

 

Printtikisan voittajaksi yleisö äänesti Anto Raalin Jurmossa kuvatun merisirrin.

 

Salakamman palkitut

Printtikisan palkitut

Marraskuun Salakamman voittaja: Juha Strandén

Printtikisan voittaja: Anto Raali.

12.11.2015

 

Valokuvan päivä 14.11.2015

 

Turun Kamerat ry 85 vuotta            

 

Tilaisuus on avoin kaikille valokuvauksesta kiinnostuneille. Tervetuloa!

Linkki päivän ohjelmaan

 

TSLK onnittelee!

8.11.2015

Hyvä luonnonkuvaaja

 

Marraskuun jäseniltaa ja samalla yhdistyksen virallista vaalikokousta vietämme tiistaina 17.11.2015 alkaen klo 18 Turun Ammattikorkeakoulun (Teku) tiloissa, Sepänkatu 1, Turku.

 

Illan esitys on yhdistyksen kevätretki Örön linnakesaareen  6.-8.6.2015

Illan salakampa-aiheena on Ihminen ja meri. Kilpailukuvat on lähetettävä viimeistään sunnuntaina 15.11. klo 21 mennessä osoitteeseen salakampa@tslk.fi.

Myös Printtikisa on totutusti mukana illan ohjelmassa.

 

 

VAALIKOKOUS

 

1.Kokouksen avaus

2.Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 

3.Kokouksen puheenjohtajan ja sihteerin valinta 

4.Pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskijoiden valinta 

5.Kokouksen esityslistan hyväksyminen

6.Valitaan seuraavan toimintakauden ajaksi

   a) Yhdistyksen puheenjohtaja

   b) Uudet hallituksen jäsenet erovuorolaisten tilalle 

   c) Kaksi toiminnantarkastajaa ja näille varamiehet

7.Päätetään seuraavan vuoden jäsenmaksun suuruudesta 

8.Hyväsytään toimintasuunnitelma seuraavalle toimintakaudelle 

9.Hyväksytään tulo- ja menoarvio seuraavalle toimintakaudelle 

10.Kokouksen päättäminen 

 

Tervetuloa jäseniltaan ja vaalikokoukseen,

sihteeri Simo Niskanen

Kuva: Anto Raali

22.10.2015

 

Lokakuun jäsenilta

 

Lokakuun jäseniltaa vietettiin leppoisissa merkeissä Lightpressin tiloissa Kaarinassa.

Runsaslukuinen joukkomme nautti ensin isäntiemme tarjoamasta iltapalasta ja virvokkeista.

Maittavat iltapalat nautittuamme isännät esittelivät painotalon valokuvien tulostuspalveluita, pohjustusvaihtoehtoja ja muita mielenkiintoisia juttuja.

 

Esittelyn jälkeen isännät tekivät tulosteita jäsenistön mukanaan tuomista kuvista, joita tehtiin runsaslukuisesti erilaisille paperivaihtoehdoille.

Vilkasta keskustelua muodostui varsinkin eri paperilaatujen vaikutuksesta kuvien luonteeseen. Kuvasta korostuivat eri asiat kiiltävällä ja mattapaperilla.

Lisäksi monet aprikoivat, kannattaako hankkia ollenkaan omaa tulostinta, koska isompien kuvien tekeminen tulostuspalveluna on helppoa ja varsin edullistakin.

 

Tutuiksi tulivat myös näytön kalibrointilaitteet, jotka ovat kaiken perusta sille, että saadaan oikeanvärisiä tulosteita.

 

Ilta oli varsin onnistunut, ja se avasi monen silmät ”oikeille” valokuville.

Kuva: Pasi Relanto

18.10.2015

 

Menestystä VLK-kisassa

 

Seuramme aktiivijäsen Jaana Kotamäki nappasi sarjavoiton Vuoden Luontokuva 2015 -kilpailun KASVIT JA SIENET -sarjassa kuvallaan Siementen tanssi. Onnittelut Jaanalle!

 

Sarjavoittajat

Siementen tanssi. Jaana Kotamäki

12.10.2015

 

Lokakuun jäsenilta 20.10.

 

 

TSLK:n lokakuun jäseniltaa vietetään tiistaina 20.10.2015 klo 18.00 alkaen Lightpress Oy:n tiloissa Kaarinassa, Nummenniityntie 28. http://lightpress.fi/

 

Isäntinä toimivat Lightpressistä Sami Lujala ja Jani Turunen, sekä Suomen Interfoto Oy:stä Sami Eskonlahti, http://www.interfoto.fi/

 

Illan aikana tutustutaan Lightpressin toimintaan ja sen tarjoamiin palveluihin, sekä perehdytään isäntien ohjauksessa laadukkaan tulostamisen saloihin, pienen purtavan kera.

Esittelyssä on perinteisen paperitulostamisen lisäksi mm. ChromaLuxe –tulostusmenetelmä ja tulostus akustiikkalevyille.

 

Sami Eskonlahti esittelee Spyder:n uusimpia laitteita näyttöjen kalibrointiin, ja erilaisia tulostusmateriaaleja.

Kalibrointilaitteita on illan aikana tarjolla tarjoushintaan.

 

Jäsenillä on mahdollisuus saada illan aikana omista kuvistaan (jpeg, tiff) myös tulosteita edulliseen tutustumishintaan. Tulostusmateriaaleista ovat käytössä Hahnemühle:n Photo Rag 308g, Bamboo 290g, Matt Fibre 200g, Photo Luster 260g, Photo Glossy 260g, ja perus matta paperi.

 

Hinnat ovat kokojen mukaan seuraavat:

A3:  6,-

A2:  10,-

A1:  19,-

 

Tulosteet maksetaan paikan päällä kortilla.

Jos haluat, että tulosteesi on jo valmiiksi tehtynä jäsenillassa, ota yhteyttä Sami Lujalaan, p. 040 541 4384, sami.lujala@lightpress.com ja sovi hänen kanssaan, miten toimitat kuvasi etukäteen.

 

Salakammassa ja Printtikisassa ei kilpailla lokakuussa!

 

Muistakaa tuoda TK-TSLK kisan vedokset lokakuun jäseniltaan!

1.10.2015

 

Syyskuun jäsenilta

 

TSLKn syyskauden ensimmäistä jäseniltaa vietettiin keskiviikkona 30.9.2015 klo 18:00 alkaen Turun AMK:n tilossa Sepänkatu 1, Turku.

 

Esiintyjänä oli Kari Leo Virroilta. Esityksen aiheena oli Kotipihalta keidassoille – lyhyitä kuvausprojekteja joista Kari kertoikin upeiden kuvien kera monista lyhyistä ja pidemmistäkin projekteistaan. Kuvausmatkat ovat perheen kasvaessa lyhentyneet. Nyt kuvauksia tehdään myös kodin pihapiirissä ja sen lähi ympäristössä.

Kari hyödyntää kuvauksissaan paljon vastavaloa. Kuvausajankohdat ovat aamu-, ilta- ja yövaloissa. Keskipäivän kuvauksia Kari ei juurikaan harrasta.

 

Tavan mukaan Kari toimi myös Salakamman tuomarina. Hyvästä kuvatarjonnasta Kari valitsi syyskuun Abstrakti luontokuva -kisan voittajaksi Maija Mäntyvaaran kuvan mökkirannan koivikosta. Kisassa oli mukana 25 kuvaa ja 13 kuvaajaa.

 

Printtikisassa yleisö äänesti voittajaksi Kari Westerholmin kuningasmerikotkista Japanissa kuvatun kuvan.

 

 

Salakamman palkitut

 

Printtikisan palkitut

 

Salakamman voittaja: Maija Mäntyvaara

Printtikisan voittaja: Kari Westerholm

13.9.2015

 

Menestystä Kuusamossa

 

Seuramme jäsen Jaana Kotamäki sijoittui Kuusamo Nature Photo 2015 kilpailun luomusarjassa kolmanneksi "Siivekästä menoa" kuvallaan. Onnittelut Jaanalle!

Siivekästä menoa: Jaana Kotamäki

Linkki palkittuihin kuviin

9.9.2015

 

TSLK:n jäsenilta keskiviikkona 30.9.

 

Jäseniltaa vietetään keskiviikkona 30.9.2015 alkaen klo 18:00 Turun AMK:n tiloissa Sepänkatu 1, Turku.

 

Illan esiintyjänä on Kari Leo Virroilta. Esityksen nimenä on Kotipihalta keidassoille – lyhyitä kuvausprojekteja. Kari on vuoden 2009 VLK-kisan voittaja kuukkelikuvallaan "Metsän emäntä".

 

Olen harrastanut luontokuvausta aktiivisesti parisenkymmentä vuotta. Ensimmäisen järjestelmäkamerani ostin 13-vuotiaana kesätyötienesteilläni, mutta siitä oli vielä parinkymmenen vuoden matka ensimmäisiin julkaistuihin kuviin.

2000-luvun alkuvuodet kuvasin välillä hyvinkin intensiivisesti, mutta kuvausharrastukseni luonne muuttui aika tavalla esikoiseni synnyttyä 2009. Tällä hetkellä kuvaan elämäntilanteeni vuoksi enimmäkseen kotini lähialueilla ja kuvausprojektini ovat aiempaa lyhytkestoisempia.

Onnekseni maaseutu tarjoaa kuvaajalle runsaasti erinomaisia kuvausmahdollisuuksia, toisinaan jopa aivan kotipihalla, jossa toissa keväänä kuvasin muuttomatkalla levähtäneitä vihervarpusia.

Viime syksynä taas pääsin ikuistamaan majavaperheen elämää vain noin kymmenen kilometrin päässä kotoani , samalla lammella, jossa majava ikuistettiin myös pian ensi-iltansa saavaan Järven tarina –elokuvaan.

 

Salakampa (säännöt) ja Printtikisa (säännöt) jatkuvat entiseen malliin. Salakamman aiheena on "Abstrakti luontokuva". Salakampa -kuvat tulee postittaa su 27.9. klo 21:00 mennessä osoitteeseen salakampa@tslk.fi

 

TK-TSLK haastekilpailu 2015 uudet säännöt!

Huidankeidas: Kari Leo

Vihervarpuset: Kari Leo

Lisää Karin kuvia http://karileo.kuvat.fi/

8.9.2015

 

TK-TSLK kisaan

TULOSSA UUDET SÄÄNNÖT!

9.7.2015
 

Sakari Alhopuron näyttely

Kuva: Sakari Alhopuro

8.7.2015

 

TK-TSLK haastekilpailu 2015

 

KILPAILUUN ON TULOSSA UUDET SÄÄNNÖT!

Kuva: Anto Raali


14.5.2015

 

Toukokuun jäsenilta

 

 

Kevätkauden viimeistä jäseniltaa vietettiin perinteiseen tapaan Scandinavian Outdoorin tiloissa Itäharjun Teollisuuskadulla.

 

Ari Linkolehto toivotti jäsenistön tervetulleeksi, ja kertoi lyhyesti edustamansa yrityksen uusimmista kuulumisista.

 

Illan tarjoilut Ari oli järjestänyt esimerkilliseen tapaan, tarjottavaa löytyi runsaasti suolaisesta makeaan.

 

Illan varsinaisena aiheena oli, jäsenistön toivomuksesta, kahden suurimman kameravalmistajan edustajien koulutustilaisuus järjestelmäkameroiden runkojen ominaisuuksista.

 

Jäsenistö jaettiin kahteen ryhmään. Nikonin ryhmä koostui 10:stä kuvaajasta, ja Canonin ryhmä 15:stä kuvaajasta.

 

Canonin Olli Turtiainen ja Nikonin Jyrki Tuppurainen kertoivat runkojen valikkoasetuksista todella antoisasti. Monet pitkäänkin kuvanneista totesivat, että eivät ole tienneet esim. tarkennusasetuksien vaikutuksesta kuvan laatuun riittävästi. Lisäksi molemmat edustajat esittelivät uusimmat ominaisuudet kummankin kameravalmistajan RAW-konverttereista.

 

Salakamman aiheena oli ”Nisäkäs”, ja tuomarina oli Ari Linkolehto. Voittajaksi Ari valitsi Jukka Lämsän upean kuvan Norjan villeistä taistelevista myskihäristä.

 

Printtikisan voittajaksi yleisö valitsi Matti J. Niemen kuvamanipulaatiolla tehdyn kuvan petolinnusta ja maisemasta.

Salakamman palkitut

Printtikisan palkitut

 Jukka Lämsä

Matti J. Niemi

 

24.4.2015

 

Toukokuun jäsenilta

 

Toukokuun jäseniltaa vietetään tiistaina 12.5. klo 18.00 alkaen Scandinavian Outdoorin tiloissa Teollisuuskatu 40:ssä.

 

Illan aikana Canonin ja Nikonin edustajat perehdyttävät uusien järjestelmäkameroiden runkojen ominaisuuksiin. Tarkoituksena on laittaa porukka kahteen osaan, eli Canon-kuvaajat menevät Olli Turtiaisen ”oppiin”, ja Nikon-kuvaajat Jyrki Tuppuraisen ”oppiin”.

 

Edustajat esittelevät rungoista ominaisuuksia, joita luontokuvaajat erityisesti tarvitsevat:

 

- erilaisten ”järkevien” asetuksien (tarkennus, valotus, yms.) tallentaminen esim. lintukuvausta, maisemakuvausta tai makrokuvausta varten

- videoasetusten tekeminen eri tilanteisiin

- kamera-asetusten tallentaminen muistikortille

- ym. vastauksia yleisön kysymyksiin

 

Lisäksi perehdytään Canonin Digital Photo Professional, sekä Nikon Capture NX2 ohjelmistoihin.

 

Salakamman aiheena on "Nisäkäs" ja sen tuomaroi Ari Linkolehto. Salakampa-kuvat on postitettava viimeistään sunnuntaina 10.5.2015 klo 21.00 mennessä osoitteeseen salakampa@tslk.fi. Myös printtikisa perinteiseen tapaan.

15.4.2015

 

Vuosikokous ja huhtikuun jäsenilta

 

Yhdistyksemme puheenjohtaja Jaakko Ruola toivotti jäsenistön tervetulleeksi yhdistyksen viralliseen vuosikokoukseen ja huhtikuun jäseniltaan.

 

Tilaisuuden aluksi vietettiin hiljainen hetki yhdistyksemme jäsenen Lars Lomanin muistoa kunnioittaen.

 

Vuosikokouksen puheenjohtajaksi valittiin Juhani Piekkala. Kokouksessa käsiteltiin yhdistyksen sääntömääräiset asiat ja hallitukselle myönnettiin tili- ja vastuuvapaus.

 

Virallisen osuuden jälkeen esiintymisvuoron sai illan esiintyjä Tapio Kaisla. Aiheena hänellä oli "Projektina suoluonto".

 

Tapio kertoi näyttäviillä ja sävykkäillä kuvillaan harrastuksestaan kuvata suomaisemia ja suoluontoa. Useita öitäkin on suolla tullut vietettyä laavulla tai teltassa. Lämpiminä kesäpäivinä liikkuminen märällä suolla käy paljain jaloin paremmin kuin saappaat jalassa kertoi Tapio ja talvella lumessa lumikenkillä tai karvapohjasilla suksilla ahkiota kiskoen.

Kuvaamisen hän pyrkii tekemään mahdollisimman ammattimaisesti vaikka ei ammattikuvaaja olekaan ja se kyllä kuvistakin näkyy!

 

Tapio toimi myös Salakamman tuomarina jossa tämän kertaisena aiheena oli "Vanha". Voittajakuvaksi hän valitsi Juha Strandénin kuvan vanhasta merikotkasta.

 

Printtikisan voittajaksi yleisö äänesti Olli Kotilaisen Japanissa kuvatun joutsenkuvan.

 

Salakamman palkitut

Printtikisan palkitut

Juha Strandén

Olli Kotilainen

10.4.2015

 

Retki Örön linnakesaareen

6.-8.6.2015

 

TSLK:n kevätretki suuntautuu tänä vuonna Örön linnakesaareen, joka ihastuttaa ainutlaatuisella luonnollaan.

 

Edullisen vuorovenekuljetuksen vuoksi retken ajankohta on 6.-8.6.2015.

 

Hinnat:

2 yötä Örössä max 74 €/hlö.

Vuorovenekuljetus meno-paluu 24 €/hlö.

Aamiainen 7.80 €/hlö

Ryhmä-lounashinta 13.50 €/hlö

 

Retkelle mahtuu 10 ensimmäiseksi ilmoittautunutta mukaan. Otan vastaan ilmoittautumisia sekä sähköpostitse että puhelimitse. Ilmoittautumiset mielellään mahdollisimman pian, jotta varaus olisi mahdollinen.

 

Jaana Kotamäki

jaana.kotamäki(at)pp.inet.fi

p. 040 5250071

31.3.2015

 

Vuosikokous ja jäsenilta

 

Yhdistyksen vuosikokous ja huhtikuun jäsenilta on tiistaina 14.4.2015 alkaen klo 18:00 Turun AMK:n tiloissa Sepänkatu 1, Turku.

 

Jäsenillan esiintyjänä on Tapio Kaisla - "Projektina suoluonto".

 

"Satakunnasta alkujaan kotoisin olevana olen muutamien mutkien kautta päätynyt asumaan tänne Turun seudulle. En kuvaa luontoa ammatikseni, mutta yritän kuitenkin tehdä valokuvaukseen liittyviä asioita mahdollisimman ammattimaisesti.

 

Luonto on ollut osa elämääni aina lapsuudesta saakka. Ennen valokuvausharrastukseni alkua olin innokas lintuharrastaja ja tämä kiinnostus lintuihin sekä ylipäätään luontoon sai minut ryhtymään luontokuvaajaksi.

 

Intohimoni valokuvausta kohtaan alkoi kuitenkin toden teolla, kun ensi kertaa matkustin Afrikkaan ja näin Itäisten Kaarivuorten mystiset sademetsät ja Serengetin suuret tasangot. Tämä tapahtui vuonna 2007.

 

Kuvauselämyksiä olen viime vuosina saanut kokea koti-Suomen hyvien kuvauskohteiden lisäksi ainakin Virosta, Ruotsista, Norjasta, Islannista, Grönlannista, Skotlannista, Tansaniasta, Etelä-Afrikasta ja Zimbabwesta.

 

Kamerani muistikortille tallennan kuvia mieluiten maisemista, linnuista, makromaailmasta, yksityiskohdista, väreistä, Arktisesta kesästä ja Afrikan luonnosta.

 

Viime vuonna minut palkittiin Vuoden Luontokuva 2014 -maisemat sarjavoittajana."

 

 

Lyhyt kuvaus illan aiheesta:

 

"Taisi olla loppukesää 2013, kun otin ensimmäiset suokuvani Varsinais-Suomen alueella. Päätin samalla ottaa suoluonnosta itselleni jonkinasteisen projektin.

 

Vietin viime vuonna useita iltoja, aamuja ja öitä suolla - lähinnä Kurjenrahkalla. Maisemakuvia olen nyt ottanut melko paljon (talvikuvat vielä ottamatta) ja tänä kesänä yritän tallentaa enemmän mm. kasvillisuutta ja suon lintuja.

Tuleva esitys koostuu siis lähinnä maisemakuvista Kurjenrahkan kansallispuiston alueelta."

 

Salakampa ja Printtikisa ovat taas mukana. Salakamman aiheena on "Vanha" ja kuvat tulee postittaa osoitteeseen salakampa@tslk.fi sunnuntaina 12.4.2015 klo 21:00 mennessä.

Tapio Kaisla

Tapio Kaisla

19.3.2015

 

Maaliskuun jäsenilta

 

Keskiviikkona 18.3. aurinkoisen kevätpäivän päätteeksi saimme viettää erittäin miellyttävän ja korkeatasoisen kuvaillan lintukuvaaja Jari "Peltsi" Peltomäen seurassa jonka meille tarjosi Nikon ja JAS Kamerakauppa.

 

Peltsin matkassa maailmalla - oli korkealaatuisine valokuvineen ja selkeällä ja kuuluvalla äänellä toteutettu mielenkiintoinen kokonaisuus, jossa hän taustoitti valokuviaan ja kuvausmatkojaan.

 

Peltsi on ammattiluontokuvaajana toiminut noin 15 vuotta ja hän totesi että on kiva, kun saa tehdä sitä työtä josta todella pitää. Yhtenäkään aamuna töihin lähtö ei ole ollut vastenmielistä!

 

Esityksen tauolla oli Nikonin tuote-esittely.

 

Illan rakenteesta johtuen tavaksi tulleita kuvakisoja ei pidetty ja paikkana oli tuttu Tekun auditorio joka olikin lähes täynnä.

 

Kuva: Jari Peltomäki

Kuva: Jari Peltomäki

17.3.2015

 

Menestystä videokisassa

 

 

Yhdistyksemme puheenjohtaja Jaakko Ruola voitti videokisan SLV:n Talvipäivillä Tuusulassa oheisella Jurmon kulotusvideolla. Kisassa oli mukana 6 osallistujaa ja tuomaroinnin hoiti kaksi henkilöa Suomen Canonin organisaatiosta.

Onnittelut Jaakolle!

 

Linkki videoon.

10.3.2015

Kirja Utön luonnosta ja linnuista

 

Jorma Tenovuo

 

 

Kirjassa on kuvaus Suomen ehkä suosituimmasta ulkosaariston lintu/luontoretkikohteesta yhdistyneenä tietopakettiin maamme eteläisen ulkosaariston monipuolisesta lintumaailmasta näyttävien kuvien (130 kpl) kera. 

 

Kirja “Utön linnut – Fåglarnas Utö” ilmestyy 12.3.2015.

 

144-sivuinen A4-kokoinen kirja on painettu Bookwellin kirjapainossa Porvoossa, sen on taittanut helsinkiläinen graafinen suunnittelija Bo Hagnäs ja kuvaeditorina on toiminut Jan Eerala Porista. Kustantaja on Vrakplundrarförlaget Jurmosta eli kirja on ulkosaaristolaisten hieno yhteistyöhanke. Kirjan kaikki tekstit ovat sekä suomeksi että ruotsiksi.

 

Kirjan voi hankkia hyvin varustetuista kirjakaupoista tai Utöstä ja Jurmosta, tai tilaamalla suoraan joko tekijältä (jorma.tenovuo@uto.fi) tai kustantajalta (bjorn.lindstrom@jurmo.fi). Tilattuna hinta on 40e + postimaksu.

 

Viihtykää mielenkiintoisen ja monipuolisesti kuvitetun lintu- ja luontokirjan parissa!

 

6.3.2015

 

Maaliskuun jäsenilta

 

 

Maaliskuun jäseniltaa vietetään ke 18.3. klo 18:00 alkaen Turun AMK:n tiloissa, auditorio Monitori, Sepänkatu 1, Turku.

 

Illan esiintyjänä on Jari Peltomäki ja aiheena on "Peltsin matkassa maailmalla".

- lintukuvaaja Jari Peltomäen kuvaesitys. Lintukuvia eri puolilta maailmaa-

  tarinat ja tekniikkaa kuvien taustoilta.

 

Illan tarjoavat Nikon ja JAS kamerakauppa.

 

Nikonin asiantuntijat esittelevät uusia kameramalleja ja optiikoita klo 18:00 alkaen.

Jari Peltomäen esitys klo 19:00. Jari on seuraavana päivänä JAS Kamerakaupassa vastaamassa kuvausta koskeviin kysymyksiin.

 

Tilaisuuteen tulee myös JASin kutsumia vieraita joista toivon mukaan saamme TSLK:lle uusia jäseniä.

 

Salakampaa ja printtikisaa ei kilpailla maaliskuussa.

Kuva: Antti Peuna

Kuva: Jari Peltomäki

13.2.2015

 

Helmikuun jäsenilta

JAS Kamerakaupassa

 

Helmikuun jäseniltaa vietettiin tiistaina 10.2. JAS Kamerakaupan uudessa hienossa myymälässä Turussa reilun 30 Turun Seudun Luonnonvalokuvaajien jäsenen voimin. Johtaja Juha Saviluodon tervetuloa toivotuksen jälkeen jakauduttiin kahteen ryhmään – ensimmäinen ryhmä lähti tutustumaan JAS Kamerahuoltoon sekä optiikan projisointiin toisen ryhmän sillä aikaa tutustuessa komeaan kameramuseoon ja liikkeen tarjontaan -  maukkaiden tarjoilujen kera.

 

Koko porukalla siirryimme alakerran pienoisteatteriin jossa huollon edustaja opasti meitä siinä miten vältetään laitevahinkoja ja miten toimitaan jos vahinko sattuu. Opimme muun muassa että kameralaukku kannattaa pitää puhtaana kaikesta roskasta joka voi vahingoittaa herkkiä laitteita ja jos kameran näyttöön ilmestyy ERROR koodi niin kannattaa irrottaa akku hetkeksi ja testata lähtisikö kamera uudelleen toiminaan. Vesivahingon sattuessa pitää heti poistaa kamerasta akku ja pyrkiä kuivaamaan laite mahdollisimman hyvin. Pudotusvahingon jälkeen kannattaa laitteet tarkistuttaa huollossa vaikkei ulkoisia vahingon merkkejä olisikaan näkyvissä – herkät sisusmekanismit ovat silti saattaneet rikkoontua.

 

Olli Turtiainen Canonilta esitteli juuri julkistetut Canonin uutuustuotteet – kaksi uutta kameramallia ja laajakulma zoomin – ja taas olin kuulevinani käytävillä pientä Canon vs Nikon keskustelua...

Teknisen tietämyksen lisäksi Ollilta saimme muutamia hyviä kamera-asetusvinkkejä.

 

Turun Seudun Luonnonvalokuvaajat kiittää JAS Kamerakauppaa mukavasta ja antoisasta jäsenillasta ja toivotaan että yhteistyömme sujuu hyvin myös tulevaisuudessa.

 

Jaakko Ruola

Olli Turtiainen

  • Facebook Basic Square