top of page
Featured Posts

Marraskuun 2014 jäsenilta

Marraskuun jäseniltaa vietettiin 18.11.2014 perinteisesti Turun AMK:n tiloissa Sepänkatu 1, Turku.

Illan aluksi pidettiin yhdistyksen sääntöjen mukainen vaalikokous. Kokouksen puheenjohtajana toimi Juhani Piekkala ja sihteerinä Simo Niskanen. Pöytäkirjan tarkastajiksi ja samalla ääntenlaskijoiksi valittiin Olli Kotilainen ja Jukka Lämsä.

Yhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin edelleen Jaakko Ruola ja hallituksen jäseninä uudestaan jatkamaan erovuorossa olleet Jaana Kotamäki ja Kari Westerholm. Hallituksessa jatkavat Simo Niskanen ja Pasi Relanto. Yhdistyksen toiminnantarkastajaksi valittiin Tea Ahjosaari ja Juha Strandén, tulevan vuoden jäsenmaksuksi päätettiin 20 euroa.

Kokouksen jälkeen nautittiin kuvista, jotka oli otettu keskellä Kihdin selkää olevalla Jungfruskärin saariryhmällä. Yhdistyksen seitsemän jäsentä tekivät sinne retken 29.5.-1.6.2014.

Mereltä Jungfruskär näyttää karulta, mutta sillä on hyvin runsas lajisto ja rehevä kasvillisuus. Saariryhmän luontoon ja elämään saarilla ennen vanhaan voi tutustua merkatulla luontopolulla.

Hamnön saarella on paikallistarinoiden mukaan sijainnut kappeli ja merimieskrouvi. 1800-luvun puolivälissä saaren asuttivat torpparit, joita saariryhmällä on asunut enimmillään 43. Hamnössä oli jopa kansankoulu 1930-luvulla.

Toisen maailmansodan aikana Jungfruskärille sijoitettiin tykkejä ja kasarmi saaren sotilaallisen merkityksen kasvaessa. Puolustusvoimat miehittivät saarta aina vuoteen 1977 asti.

Vuonna 1983 saarelta loppui ympärivuotinen asutus ja vuosituhannen vaihteessa saari siirtyi Metsähallituksen hallintaan.

Retkeläisiin kuuluivat yhdistyksestä Tiina Granö, Martin Nars, Timo Kaski, Marko Sundman, Olli Virta, Asko Sydänoja ja Pasi Relanto. Matkanjärjestäjän puolesta retken johtajana toimi Jari Helstola. Lisäksi mukana oli myös muita luontoharrastajia.

Illan Salakampa-kisan aiheena oli "Saaristo" ja tuomarina toimi Jaakko Ruola. Voittajakuvan oli ottanut Lars Loman.

Printtikisan voittajaksi yleisö äänesti Olli Kotilaisen kaakkurikuvan.

Kuva Jungfruskäristä Tiina Granö

Kuva Jungfruskäristä Marko Sundman

Viimeaikaiset
Hakusanat
Arkisto
  • Facebook Basic Square
bottom of page