top of page
Featured Posts

Helmikuun 2015 jäsenilta

Helmikuun jäseniltaa vietettiin tiistaina 10.2. JAS Kamerakaupan uudessa hienossa myymälässä Turussa reilun 30 Turun Seudun Luonnonvalokuvaajien jäsenen voimin. Johtaja Juha Saviluodon tervetuloa toivotuksen jälkeen jakauduttiin kahteen ryhmään – ensimmäinen ryhmä lähti tutustumaan JAS Kamerahuoltoon sekä optiikan projisointiin toisen ryhmän sillä aikaa tutustuessa komeaan kameramuseoon ja liikkeen tarjontaan - maukkaiden tarjoilujen kera. Koko porukalla siirryimme alakerran pienoisteatteriin jossa huollon edustaja opasti meitä siinä miten vältetään laitevahinkoja ja miten toimitaan jos vahinko sattuu. Opimme muun muassa että kameralaukku kannattaa pitää puhtaana kaikesta roskasta joka voi vahingoittaa herkkiä laitteita ja jos kameran näyttöön ilmestyy ERROR koodi niin kannattaa irrottaa akku hetkeksi ja testata lähtisikö kamera uudelleen toiminaan. Vesivahingon sattuessa pitää heti poistaa kamerasta akku ja pyrkiä kuivaamaan laite mahdollisimman hyvin. Pudotusvahingon jälkeen kannattaa laitteet tarkistuttaa huollossa vaikkei ulkoisia vahingon merkkejä olisikaan näkyvissä – herkät sisusmekanismit ovat silti saattaneet rikkoontua. Olli Turtiainen Canonilta esitteli juuri julkistetut Canonin uutuustuotteet – kaksi uutta kameramallia ja laajakulma zoomin – ja taas olin kuulevinani käytävillä pientä Canon vs Nikon keskustelua... Teknisen tietämyksen lisäksi Ollilta saimme muutamia hyviä kamera-asetusvinkkejä. Turun Seudun Luonnonvalokuvaajat kiittää JAS Kamerakauppaa mukavasta ja antoisasta jäsenillasta ja toivotaan että yhteistyömme sujuu hyvin myös tulevaisuudessa. Jaakko Ruola

Kuva: Olli Turtiainen

Viimeaikaiset
Hakusanat
Arkisto
  • Facebook Basic Square
bottom of page