top of page
Featured Posts

Jäsenkirje lokakuu 2016

Lokakuun jäseniltaa vietetään ke 26.10. klo 18:00 alkaen perinteisesti Turun AMK:n tiloissa Sepänkatu 1, Turku.

Illan esiintyjänä on Kirsi MacKenzie.

Työssäni kieltenopettajana ahkeroin avatakseni opiskelijoiden kielikorvia, mutta vapaalla fokus siirtyy luonnon muotoihin.

Päädyin luontokuvauksen pariin sattumalta matkalla Galapagossaarille tammikuussa 2011, jolloin otin ensimmäiset luontokuvani. Siellä tapasin NAFO-ryhmän ja opettaja Andy Hornerin sekä kuulin Axxellin tarjoamasta ainutlaatuisesta kolme vuotta kestävästä koulutuksesta, joka tähtää luontovalokuvaajan erikoisammattitutkintoon. Aloitin opiskelut Axxellissa huhtikuussa 2011 käytännössä nollasta. Valokuvauksen perustekniikka oli aluksi haastavaa, mutta kiinnostusta ja motivoituneisuutta oli alusta asti.

Heti opintojen alussa päätin erikoistua pohjoismaisiin maisemiin. Sydäntäni lähellä ovat erityisesti kivet ja kalliot. Lopputyöni oli näyttely pohjoismaisista maisemista.

Näiden vuosien aikana kuvallinen ilmaisuni on kehittynyt ja olen löytänyt oman tyylini. Yritän työskennellä paljon eri visuaalisten elementtien parissa: muoto, väri, liike ja linjat. Pidän epätodellisista ja hieman unenomaisista kuvista. Pyrin maisemakuvissani korostamaan kolmiulotteisuutta ja syvyyttä. Hyvän kuvan salaisuus on usein sommittelu. Etualan, keskialan ja taustan täytyy toimia hyvin yhteen. Linjat ja värit antavat kuvalle rytmiä ja johdattelevat katsetta.

Intuitiolla on tärkeä rooli. Oikeanlainen tunnelma löytyy usein vasta kuvauspaikalla.

Kirsi toimii myös Salakamman tuomarina. Lokakuun aiheena on "Ruska". Salakampa-kuvat (säännöt) pitää lähettää su 23.10. klo 21:00 mennessä osoitteeseen salakampa@tslk.fi.

Osallistukaa myös Printtikisaan. Säännöt

Muistutus TK-TSLK haastekisasta. Kilpailun säännöt

Tervetuloa lokakuun kokoukseen!

Varanger, Norja. Kuva: Kirsi MacKenzie

Viimeaikaiset
Hakusanat
Arkisto
  • Facebook Basic Square
bottom of page