top of page
Featured Posts

Jäsenkirje tammikuu 2016

Joululoma on takana ja vuosi vaihtunut taas uuteen.

Vuoden 2016 ensimmäistä jäseniltaa vietetään ke 20.1.2016 klo 18:00 alkaen jo tutuksi tulleessa kokoontumispaikassa Turun AMK:n tiloissa Sepänkatu 1, Turku.

Tammikuun jäsenillan esiintyjänä on perinteisesti edellisivuoden Salakamman voittaja Juha Strandén. Juhalle tämä kunniatehtävä lankesi jo kolmannen kerran!

Luontokuvausharrastukseni alkoi joskus 70-luvun lopussa kun sain ensimmäisen järjestelmäkamerani. Silloin riitti usenmiten vai ruutu tai pari per kohde. Joskus sitä onnistui mutta useinmiten ei tuloksissa ollut kehumista.

Filmikausi huipentui päästyäni mukaan "Sikasakin" touhuihin. Silloin filmiä kului enmmän kuin koskaan aikaisemmin. Olihan kohteena kotkia ja merikotkia ja vieläpä lähietäisyydellä. Fiminkulutuksen viimeinen huipennus oli marraskuun 2004 matka Tansaniaan ja Kilimanjarolle. Silloin oli "filmi halpaa".

Digiin siirryin joulukuussa 2004. Silloin kuvaaminen nousi ainakin määrällisesti uudelle tasolle kun filmikustannuksia ei enää tarvinnut miettiä. Kuvasin silloin, kuten yhäkin, kaikkea mielenkiintoista vastaantulevaa: lintuja, kasveja, maisemia... En ole koskaan osannut keskittyä suppeampaan aihepiiriin. Ehkä siitä olisi ollut hyötyä?

Viime vuosina kuvaaminen on jäänyt harmittavan vähiin. Aika kuluu perheen touhuissa ja poikien harrastuksissa. Aikansa kutakin, ehkä vielä joskus aktiivisemman kuvauksen parissa.

Salakamman aiheena on "Yksin" ja kuvat (max. 2 kpl) on lähetettävä viimeistään su 17.1.2016 klo 21:00 mennessä osoitteeseen salakampa@tslk.fi.

Myös Printtikisa jatkuu entiseen tapaan.

Räkättirastas: Juha Strandén

Viimeaikaiset
Hakusanat
Arkisto
  • Facebook Basic Square
bottom of page