top of page
Featured Posts

Tammikuun 2018 jäsenkirje

Olemme uudistaneet vuodelle 2018 Printti-kisan sääntöjä. Tänä vuonna kisaan voi osallistua minkä kokoisella printillä haluaa. Aiempaa kokorajoitetta ei siis enää ole. Sen sijaan Printti-kisan kuville on kuukausittain omat teemansa – ne samat kuin Salakampa-kuvillekin. Muilta osin Printtikisan säännöt ovat samat kuin ennen. Tammikuun jäseniltaa vietetään tiistaina 30.1.2018 klo 18:00 alkaen Turun AMK:n tiloissa Sepänkatu 1, Turku.

Illan esiintyjänä on, aikaisempien vuosien tapaan edellisvuoden salakampamestari, Jaana Kotamäki. Jaana on pitkän linjan luontokuvaaja, sillä kuvausvuosia on takana jo 27 vuotta. Valokuvaus on hänelle tänä päivänä yhtä kuin ammatti, intohimo ja elämäntapa. Jaanalle on yhä tärkeämpää, että hänen kuvansa herättävät katsojassa erilaisia mielikuvia ja tunteita. Jäsenistön toivomuksesta, ja perinteisen kuvaesityksen sijaan, Jaana kertoo illan aikana sommittelun saloista, kuten kuva-alan täyttämisestä ja jakamisesta. Hän käy läpi sommittelun keskeisiä keinoja (rytmi, tasapaino, dynamiikka, jännite, liike) ja kuvallisia perustekijöitä (piste, viiva ja pinta). Hän haluaa korostaa, että kyse on aina kuitenkin omasta näkemyksestä ja kaikenlaiset sommittelusäännöt on tehty myös rikottaviksi.

Kuva: Jaana Kotamäki

Salakamman tammikuun kilpailun aiheena on Keltainen ja kilpailu käydään jäsenillan yhteydessä illan esityksen jälkeen. Salakampa-kuvat pitää lähettää sunnuntaina 28.1. klo 21:00 mennessä osoitteeseen salakampa@tslk.fi. Salakampa-kilpailun säännöt löytyvät täältä.

Myös printtikisa käydään jäsenillan yhteydessä ja sen tarkoituksena on innostaa yhdistyksen jäseniä kehittämään omia valokuvan tulostustaitojaan. Säännöt täällä.

Viimeaikaiset
Hakusanat
Arkisto
  • Facebook Basic Square
bottom of page