top of page
Featured Posts

Tammikuun 2024 jäsenkirje

Tammikuun jäsenilta on tiistaina 16.1.2024 klo 18:00 Figuran talolla (A-porras), Vähäheikkiläntie 56, Turku.


Lemmenleikkejä ja huurrehöyheniä

Astu lintujen kiehtovaan, inspiroivaan maailmaan ja tule kuuntelemaan tunnetun luonnonvalokuvaaja Erkko Badermannin Petoja ja alkulintuja -esitystä. Erkko Badermann (QEP) on kirkkonummelainen luontokuvaaja, joka on erikoistunut erityisesti lintukuvaukseen. Erkon maakotka-, kuikka- ja kaakkurikuvia on palkittu viime vuosina niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Erkon kotisivut.


Kuva: Erkko Badermann


Esityksessään Badermann jakaa tarinoita ja kokemuksiaan näiden upeiden, mutta arkojen lintujen kuvaamisesta, ja luonnollisesti tunnin aikana nähdään myös koko joukko Badermannin omia, häkellyttävän vaikuttavia lintukuvia. Merkittävää monissa Erkon kuvissa on, että ne jollain tavalla koskettavat tunteita, mutta ovat samalla visuaalisesti ja teknisesti loisteliaita. Teosten voima perustuu siihen, että ne mahdollistavat ihmisten samaistumisen lintujen arkitouhuihin. Erkko kuvaa muun muassa kaakkureiden lemmekkäitä ja vauhdikkaita soidinmenoja ja kuikkien hellää poikastenhoitoa. Vesi roiskuu korkealle ja luo veistosmaisia patsaita, kun kaakkurit valmistautuvat tulevaan kesään.

Kuva: Erkko Badermann


Kotkakuvissa tunnelma syntyy vesisateesta, kun pisarat piirtyvät ilmaan ja kotkan höyheniin. Talvella kotkan höyhenpuku saa tyylikkään harmaan huurresilauksen.

Tammikuun salakampa


Tammikuun Salakampa-kisan aiheena on Action-linnut eli toiminta-aiheinen lintukuva. Salakampa-kuvat pitää lähettää viimeistään lauantaina 13.1.2024 klo 21:00 mennessä osoitteeseen kuukausikisa@gmail.com. Salakampakuvien tulee olla luontokuvia.

Comments


Viimeaikaiset
Hakusanat
Arkisto
  • Facebook Basic Square
bottom of page